Sexhundra dog i sjödrama

Jag slår upp expressen och läser "sexhundra dog i sjödgrama". Sjödrama? Drama? Ja inte ska man väl överdriva sig igenom livet men att sexhundra personer dör är väl knappast ett drama, frågan är väl om katastrof inte belyser händelsen tydligare. Jag irriteras och förfäras över bagatelliseringen av detta då jag i ett skarpt ögonblick tittar närmare och läser igen "Sex hundar dog i sjödrama".

Mina klantigheter tar inte slut där, nej för vad gör jag klockan 11.50? Jo jag lämnar in min tenta som måste vara klar 12.00 åker hem och inser att klockan varit 10.50. Armbandsuret från helvetet som inte ställer om sig självt, kan man få skylla på det?


Punchout!

Jag tog mig an Gustav i ett punchout pass nu i kväll. Vi slogs, sparkades och trampade varandra på fötterna. Såhär en halvtimme senare är jag matt i kroppen, jag skakar lite lätt och har aningens blodsprängda ögon. Några månader av det här och jag kommer att vara i bra form. Om inte G "Mike Tyson Lennox Lewis Evander Holyfield Amir Kahn Billy Joe Saunders Ingemar Johansson" Ros har ihjäl mig först. Där har vi det förresten, INGEMAR JOHANSSON

h
Ni som känner G, håll med, det här ÄR G!

Vinterjackan från Didrikson

Nu har min funktionella vinter/vår/höst jacka (jag är funktionell framför allt) gått sönder. Det är den plastiga dragkedjan som gett vika för mina häftiga ryck och jag måste således köpa en ny jacka. När jag smält detta blir jag spjuvrande glad. Sen kommer jag ihåg att det inte görs jackor för slimmade tvåmetersmän längre. Någon som sett något?

Leif GW Persson, ge mig din hjärna!



I dag finns det ett klipp på
expressenTV bland kulturnyheterna där man får följa med Leif GW Persson i dennes arbetsrum. Han är en av de mest intressanta karaktärerna vi har i sverige i dag och jag skulle göra mycket för att kunna formulera mig som denna man.

Eller vad säger ni om det här:

"Ibland kan det bli lite knepigt när nått av mina barnbarn, som inte är sådär vådligt stora, ska hjälpa morfar att skriva. Dom är ju hyggligt datorkunniga trots att dom inte är mer än en tvärhand höga. Sen kanske det brister lite i det rent litterära, men dom är väldigt hjälpsamma och tycker att det är utomordentligt intressant att delta i romanskrivandets praktik. Jag är inte lika road, faktiskt. "

Kaffe på sängen

Nu har man ordnat det för sig ska ni veta. I går cyklade jag över stock och sten i regn och rusk för att köpa mig en kaffebryggare. När jag kom hem placerade jag bryggaren på nattduksbordet så att jag varje morgon kan överaska mig själv med kaffe på sängen.

Väckaren ringer, jag rullar över och slår igång den preparerade bryggaren som sprider den mellanmörka doften av Löfbergslila i mitt lilla svala studentrum. Någon minut senare fyller jag en kopp med den heta drycken som för mig ur sömnstadiet och ger mig den start jag så väl behöver.




Fake plastic trees

Jag tittar på avsnitt #61 av smått fantastiska ENTOURAGE. Slutet av avsnittet är så makalöst vackert att jag bara vill lägga mig raklång i regnet och le. Jag börjar ana något i bakgrunden och ja visst, där är den.. fake plastic trees i en formidabel infade och nu dör jag, nu dör jag....

Siggans klor

adw

Sveriges snabbaste tassar?

kiss

Det är någon som bor ovanför mig som kissar så hårt att jag vid varje gång måste stanna upp och insupa detta ohämmade kissande, ljudet av tiotusen hårda strålar som träffar en lugn yta. Det är ett infernalist kissande i uppskattningsvis sju sekunder varpå de tre hårda avslutande stötarna ringer ut som kyrk-klockor i mitt huvud. Jag återgår genast till studierna, en aning illa till mods, för innerst inne känns det oerhört provocerande att bo direkt under norra sveriges kanske hårast kissande person.

ht

En liten djävul vid min sida

Det blev tidigare i kväll dags att hoppa på "12an" mot Umeå. Vid min sida satte sig Emil Marklund och redan nu har många av er listat ut att allting kom att gå aningens åt helvete.

Varje söndag klockan 21.00 har min korridor ett viktigt möte. Vid mötet bjuds det på fika och alla är givetvis barnsligt glada. Bussen stannar vid NUS 20.50 och jag har således rimliga tio minuter på mig att cykla upp till Nydalahöjd. Detta går i nio fall av tio helt smärtfritt, det tionde fallet handlar nästan uteslutande om Emil marklund och i dag var en sådan dag.
Han är redan utanför bussen långsam, det tar tid att trä armarna genom jackan trots att det borde vara något som han gjort flera hundra tusen gånger. Han har en kasse i sin högra hand och en blå väska i sin vänstra. Vi närmar oss cyklarna och låser upp dessa. Jag har låst min cykel med två lås och lyckas trots att jag har bergsbestigarvantar på mina stora händer utföra denna handling ungefär fyra gånger så snabbt som Emil. Jag känner stressen och tittar oroligt på de sävliga rörelserna som mycket väl kan komma att knäcka mig. Han får äntligen upp cykeln och börjar sakta trampa mot vårt gemensamma mål. Jag berättar för honom hur våldsamt långsam han är. Jag berättar att han är den typen av trasslig människa som det alltid måste strula för. I samma sekund som jag tar ordet strula i min mun hoppar den lille djävulens kedja och jag ser mitt mötesfika rinna mig ur händerna.

Fem minuter senare håller han hårt om min högerarm då jag drar honom längs med Umeås cykelvägar. Jag svettas, kämpar och stressar, allt detta till tonerna av "Thats what friends are for" sjunget av Emil. Vad som är allra värst vet jag inte. En sak är i alla fall säker, mitt triatlon har aldrig varit värre.


Då undrar jag om allt står rätt till

Det har hänt två gånger nu. Första gången var ungefär ett år sedan då jag såg halva "Fear and lothing in las vegas" utan att förstå att huvudrollen spelades av Jonny Depp.

Andra gången var då jag såg en femtedel av JUNO utan att förstå Rainn Wilsons inblandning. Det är i dessa stunder som jag undrar om allt verkligen står rätt till.

Rainn Wilson är tveklöst den skådespelare som gett mig mest skratt genom åren.

g

Barack Obama



The man can speak, vad ska man säga?
Titta igenom klippet.

nyheter24.se

nyheter24.se är sveriges färskaste nyhetssite. Jag tycker att ni alla ska gå in dit och njuta av nyheter så som de borde presenterats för länge sedan. Snacka om att utnyttja möjligheterna!

Hemligheten



Någonstans ute i nevadaöknen kom jag på det. Jag räknade liksom ut det. Äntligen och en gång för alla.

Triathlon

Det har länge funnits en slags fascination för extrema uthållighetssporter hos den typiska grabben. Jag är väl förhoppningsvis inte den typiska grabben men likväl har även jag känt fascinationens vindar. Det har handlat om män och kvinnor som i lag tävlar på djungelöar om att nå en given koordinat på kortast möjlig tid. Det har paddlats kanot i vilda forsar, klättrats i oländiga berg, löpts på leriga stigar och cyklats upp för slingrande backar.

Bland dessa otaliga uthållighetstävlingar är det en som sticker ut lite extra, en som är lite längre, lite tuffare och lite mer skräckinjagande. Jag talar om IRONMAN. Ironman innebär lite kortfattat och avskalat följande:

3,8km simning
180km cykling
42 195m löpning

Vilken idiot som helst förstår väl att detta inte är något som man bara gör. Nej det krävs givetvis en formidabel grundfysik toppat med år av träning och erfarenhet. Ändå sitter man där i soffan och tänker "Cykla då, de andra närmar sig"

Jag har själv börjat med triathlon den här hösten (walking the walk så att säga) och det har faktiskt gått väldigt bra. Som nybörjare ser mina sträckor inte riktigt lika dana ut som ursprungstävlingens. Det är givetvis fortfarande väldigt, väldigt tufft.

2.5km gång (ofta med väska)
135km buss (ofta trångt, för varmt, ingen film och träsmak)
1,4km cykel (uppför, ofta med väska)

Jag ligger i dagsläget på en tid runt 2 timmar och 40 minuter. Detta är något jag gör i snitt 6 gånger i månaden



Bon Jovi och 2800 miljarder


(aftonbladet.se)

Den här mannen gör det väldigt tydligt att han inte är någon att djävlas med. För då kommer det en räkning på 2800 miljarder.

hits