Wow

Tanken var att sluta blogga... men vi får se.

...jo.. jag skiter i det ;)

HEJDÅ!

Av rika jord är löven mull

Dagen viger jag åt stillhet. Det känns som att jag har blivit överkörd av en förtryckt armé... ni vet... en såndär som Mel Gibson anförde i Braveheart. Jag talar om trötthet... att vara sliten.
Arbetet i går var på två fronter, etapp ett var något enklare än etapp två.
Olearys bjöd i vanlig ordning på för lite folk och för dåliga resultat. Jag var ovän med kortleken och kortleken var ovän med mig.

Jag läser nu igenom ett häfte som handlar om Vladimir Majakovskij. Sovejtisk agitator, bolsjevik och diktare. Detta kan beskrivas på följande sätt : Tråkigt, tradigt, tragiskt

I går öppnades en ny värld. Jag var hemma hos familjen(?) Sundström. Husbonden plockade fram sin lilla mp3spelare och pluggade upp den till högtalare. Ur högtalarna strömmade P3s "Mammas nya kille".
Det var väldigt länge sedan jag genuint skrattade så mycket åt något. Det är ett strålande program med olika inslag, det ena roligare än det andra.
Storfavoriten är författaren Konstantine som har skrivit boken Hajpojken. Ett riktigt orginal ;)

I kväll kastar vi köttet på grillen och med på festligheterna tar vi Malin och Emil.

I morgon är det måndag... cykeln börjar om, likaså skolan!

Ge oss en varm sommar nu...

Trött och sliten, och nu börjar skiten!

Då var det Fredag kväll... jag steg upp 9 för att träna, for direkt efter det på skolan och skrev nationella prov. Med 20 minuter tillgodo så kastade jag mig till jobbet för att jobba till 19.30. Nu sitter jag här och hänger med huvudet... trots det så börjar den "riktiga" stressen om 1timme... då jobbar jag 5,30 h på Olearys... blir det nå action?

Sover i natt... kanske somnar 5? Sen upp och jobba i morgon... tur att man börjar 12.00.

Man börjar vara less på att Fredag kväll sitta och vara stressad över en fullspäckad arbetshelg när allt man vill är att njuta. Men det är bara att kliva upp på plattformen och kämpa ännu hårdare i motvinden! Får väl en relativt lugn vecka nästa vecka skulle jag tro.... skolan börjar fjuna av och vädret fjuna på.

Frodiga dagar väntar!!

Var är den?

P

Daniels döva katt

Här har vi ett klipp på Daniel Markströms döva katt Elivs... han är inte bara döv, han har även olika färg på ögonen... .sa jag att han tror att han är en hund också?

Cat playing fetch. - Click Here for more great videos and pictures!

300 parodi

Mycket rolig parodi på nya filmen 300.

Har ni inte sett filmen så kan ni nog skippa klippet!

United: 300 - Watch more free videos

Inte

Det är grått på himlavalvet, det gynnar INTE min påbörjade solbränna som kommer att "fade away".

Det är Torsdag och således snart fredag vilket innebär dubbla arbetspass... lika så lördag. Helgen är money.

I går kväll blev det Champions-league med Gugge. Milan vann... well well... Sen gick vi på OW tvärt och sa hej till Elin och Jennie som vad glad som vanligt. Elin drog 21 på 5or, så allt är i ordning. Gugge hittade några trevliga tjejer så han började beställa drinkar, typiskt Gugge...

Jag gick hem och laddade inför the nationella provet idag.. gick bra....

Nu blir det gymet! Möh... ringer i skrivandets stund Gugge... "Hej, vad gör du`"
-"ööh.. va?"
-"Sover du?"
-"ja...."
-"Jag ger dig en timme!"
-"Duvet det händer inte"
-"Hejdå!"
-"öh...."
*klick*

Får väl träna själv om han inte reser sig ur graven snart!

Förövrigt så måste jag klippa mig


De ä nå vattn i älva

Jag begav mig i morse ut på årets första uttalade solaräventyr. Jag packade min väska med en handduk, en god bok samt bar min ipod i fickan. Med min lingonröda cykel började så kampen för att hitta ett ställe där man kunde visa upp sin bleka lekamen relativt ostört.

Det blåste lite kallt men snart hittade jag en gräsplätt på rovön där solen sken och gräset frodades. Jag klev således av cykeln och lade mig ner för att inhalera de diverse vitaminerna som bjuds i sommartid. Fåglarna kan ha kvittrat och älven må ha brusat men i mina öron hördes blott Bob Dylans raspiga röst. Solen smekte lätt och ledigt min transparanta uppenbarelse och vinden gjorde sitt för att inte riktig låta upplevelsen bli euforisk.

När så molnen efter ungefär en timme kom så blev vinden outhärdlig. Jag slet på mig t-shirten vilken tjänstgjort som huvudkudde och kastade mig hemåt.

Nu är klockan 12.47 och årets första solaräventyr är över. Jag känner mig pumpad med energi och undrar var den vill ta vägen. Kanske ska jag gå på ICA, kanske ska jag gå på stan. En sak är i alla fall säker... den energi som solen bringar om sommaren, den energin sväljer mörkret om vintern. Det är förbannelsen som vilar över norra sverige, det är även välsignelsen, årstider... vad vore livet utan årstider?

Han e skön chefen!

Han ringde när jag var på skolan, chefen altså.

"Hej Per, jag vett att du går skola till 16.00, finns det någon möjlighet att komma 15.00?"

"Det fixar jag"

"Bra Per, vi ses"

Han gillar inte skolan altså ;)

En annan skön gång så skrev han sms:

"Jag tycker att du vill börja 11.00 i dag"

Ibland behös det inte så mycket mer =)

Jag börjar vara sådär moddigt långhårig så att lockarna släpar i backen när jag cyklar. Man får alltid vara rädd för att det ska trassla in sig i kedjan och orsaka trafikolyckor. Jag glömde klippa mig i går. Hur glömmer man att klippa sig?

Såg någon Yippy Kayey elller vad det nu hette på sexan? Han var rolig den där Jarmo. Ett av inslagen skulle handla om när Musse och Jarmo kör bil i en galleria. Jarmo var otroligt peppad och pratade om att köra i 110 samt slira och sladda så att folk får kasta sig för att inte bli överkörda. Nä det sedan var dags att utföra stuntet så visade sig att dom inte hade något tillstånd att köra utan istället fick rulla bilen. Jarmo var måttligt road och samtalet till producenten vars fel det tydligen var är en modern klassiker:

"När ska vi få lära oss att baka då?... Rulltårta? Det är ju farligt... eller kanske fånga kottar på ett snabbt sätt... lägg på jag vill inte prata med honom mer"

image10
Jarmo Ek

Nu rullar vi runt bland mjuka kuddar

Ibland har rubriken inget att göra med texten, nu är ibland.

Jag tittade nyss på Wright across America, ett program där en brittisk snubbe slår följe med en riktig Amerikansk biker på en Harley resa genom USA längst bland annat Route 66. Programmet är otroligt bra, man får se mycket spännande platser samtidigt som MR Ian Wright är fantastiskt rolig och fyndig. Gång på gång krockar världar när Ian ifrågasätter Amerikanernas sätt att leva. I dag ifrågasatte han jakt och hade några mycket inressanta diskussioner med Amerikanska jägare och vapengalningar. En annan intressant detalj är slitningen mellan Wright och bikern Nicky, dom blir mer och mer ovänner och jag längtar redan till nästa program där man anar ytterligare konflikter!

Stackars Carro ringde 02.30 i natt och hade skurit av fingertoppen, så hon var påväg till akuten. Stackars Carro har numera ett enormt "fuck you" finger som hon måste hålla upp för att undvika smärta. Läkaren har lovat att fingret ska "växa ut" igen...

REP

Tvspels musik

Vaknade och småled en timme av tvspelsmusik, vet inte om den var imaginär eller verklig.

I går var det firmafest, trevligt men lite krass uppslutning när vi skulle ut. Vi blev tillslut tre som drev runt till klockan två och då avtackade sig även migsjälv.

I dag är det middag i BeverlyUrsviken

Det är även söndag och vilodagen skall till fullo helgas!

Basta med vargar

I dag är det personal fest. Vi samlas på Domina några tappra människor för att inleda med en pizza. Därefter har Maya bokat ett spakomplex (tvivlar starkt på att det är ett spakomplex men det låter ju avundsvärt) där vi ska basta och dricka någon öl för att ladda inför kvällen.

Kvällen avnjuts i en 2plansvilla belägen bland de rullande kullarna (?) i Skellefteås Beverlyhills, Ursviken.

I går arbetade jag 14 timmar, och i mitt fall så innebär det oftast 14 timmar av rätt hetsig miljö. Cherry är ju hetsigt men även arbete Nr2 var lite hetsigt i går. Fast tiden springer ju när det brinner runt öronen.

Saker att oroa sig för:

*Avståndet till Domina
*Vikten på Krisse/Lottas kassar
*Vädret
*vikten på grillen

P and the L


Löparn

Jag har hör och häpna motionerat! Sprungit... sanslöst.

Min stulna cykel har tinat fram i älven, någon vänlig själ kände igen namnet på cykeln och genom gediget detektivarbete så kommer "the big red machine" snart att befinna sig i "La familia" igen.

I dag när jag gick till stan så träffade jag Freddes mamma Ingela! Hon höll på att vårstäda.
Det är ju inte utan att man börjar sakna den lille gossen Fredrik som befinner sig i exil i ett västligt land (Får inte berätta vilket). Det börjar på N och firar nationaldagen idag (Nu kan den extremt klippske räkna ut det).



Fredrik och jag åt alltid skräpmat, så på det sättet är det bra att vi inte umgås så ofta längre.
Vi brukade även snacka skit, jag har aldrig kännt mig så ren i själen som nu, men saknar ändå skitsnacket ;)

Men det bästa minnet är nog tempramentet, Fredrik var och är (antar jag) en tidsinställd bomb! Bjöd alltid på festilga utspel och uttalanden... tycker att fotot här nedan visar den hetsiga sidan väldigt bra. Skrattar varje gång jag ser den där minen. Sen att han sitter på en traktor från 50-talet gör ju inte saken bättre, han var i mina ögon aldrig någon arbetare, utan snarare en njutare. Så jag njuter och minns!



Bilden är förövrigt tagen i Australien där vi spenderade några spännande månader tillsammans!
Detta är fruktplockning utanför Sydney, vid detta tillfälle hade hemlängtan och annan längtan drivit mig över sjös och hem till Schtaan igen.

It´s raining rain!

Åkte bil med galningen F i dag, han kör som om självaste djävulen vore honom i hasorna. Till råga på det så tutar han på okända människor och vinkar, för att "förgylla" deras dag. Stort eller bara dumt?

Det var lätt att hålla sig för skratt när man tittade ut och upptäckte regn i morse. Lika lätt var det att hålla sig när jag skulle köpa badbyxor och lite kläder på stan. Jag kom hem med öl och en packe vin.

Virvelvinden F kom hem till mig en tväris också. Hans visit kan återberättas som följer:

1. Kittla Carro så att datorn nästan föll i golvet
2. Sjunga, spela gitarr
3. slockna på glovet 30 minuter
4. försöka sno mina grejer
5. åka hem

han är ett fenomen.

Vidare så är det kalas hos Carros morbror nu strax, mycket smörgåstårta kan det bli :)

THE P and L and D


Empire och grabbarna

Då var det måndag, och per automatik är det blygsamma 5grader varmt och smygregn.

På södra sidan om älven gräver man inför bygget av Nipan, stans nya gräddlägenheter.
Staden får en lite annan profil men personligen tycker jag att husen har en alldeles för tråkig design. Men det går ju hand i hand med resten av schtaan. Å andra sidan så kanske man inte vill ha ett Turning Torso

image6

I och för sig så är väl idén rätt cool i ett annars lågprofilerat hamnområde i Malmö, men huruvida det gör sig i byn Skellefteå låter vi vara osagt.

Jag skulle vilja ha en låg byggnad utan raka linier, nått med lite bågar och

På tal om stadsmiljöer, New york har ju en sådär sanslöst fulsnygg äckelstadsmiljö som på någotsätt blir magiskt vacker, eller vad säger ni?

image7

Man kanske skulle bli arkitekt?

Jaha plattfall då

I går var en dålig dag sett med blågula tävlingsögon.

Först fick vi en lektion i hockey av Kanada som rättvist vann med 4-1

Därefter, lite mindre rättvist, så hamnade The Ark på plats nr:18

Man får väl vara glad att man slapp se eländet. Eurovision är dött och har varit det några år nu.
Jag hoppas VERKLIGEN inte att jänkarna och kanadickerna får se eländet, då skrattar de väl bara ännu mer
åt landet med de tre kronorna.

I övrigt så var det arbete i går natt. Statt var spelplanen och jag hade rätt mycket att göra hela tiden.
För er som missat det så är jag Croupier, Dealer, delare. Ett jobb där man får träffa många människor i en spännande miljö, jo, så säger arbetsbeskrivningen.

Måste läsa ut Lord of the flies nu... Piggy har just dött så jag anar upplösning, och den lär vara allt annat än vacker, dom där snorungarna förtjänar iofs inget bättre, i alla fall känns det så just nu.

Snart, SVERIGE - RYSSLAND (Tippar 2-5)

Sen ,FINLAND - KANADA (Jag hoppas genuint och innerligt att Sisun skall segra)

Avslutningsvis:
I morgon är det måndag och av någon märklig anledning så längar jag, thats all!

The P to the L

Lardej

I går var det fredej och idag är det lardej.

I går var jag och Emil hemma hos Daniel och tog det lugnt med några väl kylda öl.
Vi såg lite tv, snackade och flöt när det helt plötsligt blev blodigt allvar, MUSIKTÄVLING.

Det började dåligt då Schlagarna haglade tätt. Efterhand så klev DJ Daniel upp ett snäpp och började spela riktig musik varpå jag enkelt gled förbi Emil i ställningen. Trots mycket fusk, fiffel och båg samt många räknefel så lyckades jag vinna med 30-28. Siffran 28 hade antagligen varit betydligt lägre om vi haft en riktig dommare =)

När det var dags att cykla hem så fick Emil ett "Emil-Ryck" och lyfte upp katten på kylskåpet för att sedan vända alla foton i hela lägenheten.

I dag är jag oförskämt pigg. Tablån ser ut som följer:

1. hänga tvätt
2. fixa fläskfilén
3. Tre kronor - Kanada
4. Statt (jobb)

I natt jag drömde

När jag var liten så drömde jag ofta om en viktig hockeymatch. Jag var alltid lite sen och tvingades således skynda mig på med utrustningen. Problemet var att jag tog på allt i fel ordning och blev tvungen att börja om från början hela tiden. Detta var otroligt frustrerande drömmar som återkom med jämna mellanrum.

I natt drömde jag något liknande. Jag skulle börja jobba 22.00 och var ute i relativt god tid. Men när jag skulle göra till jobbet så kunde jag inte hitta rätt väg. Hur jag än körde i för mig bekanta delar av stan så blev det fel!

När jag äntligen kom fram var klockan fem i tio och jag har glömt ALLA kläder. Snabbt hem och hämta kläderna för att återigen köra fel. Detta var otroligt påfrestande och jag led verkligen genom hela drömmen... tiden gick och jag lyckades hur jag än gjorde inte att komma till jobbet. Jag vaknade när klockan i drömmen var 00.00 med en rätt obehaglig känsla.

Någon som tror sig kunna tyda drömmar av den där karaktären? Panik, stress, lidande.. ?

Reng i vanlig ordning. + Några klassiska citat av Maya

"Gör din grej" - När jag ville fixa med bankningen

"Töntigt med regnkläder, det gäller att trotsa vädret"

"Mina barn ska bli scouter"


P P : L L


Bäb Daaajlään

Cyklade hem från jobbet till tonerna av Bob Dylan. I shall be released närmare bestämt. Det kändes som om världen var lite vackrare och jag lite coolare. Så känner man av musik ibland...

Pearl the landlord

Will Ferrel och nån polare gör en liten film som har varit rätt känd på nätet, poster den ändå! Störtskön!

uää

Lat inledning på veckan... mycket slö dag. ojojoj. Det enda jag egentligen ådstakommit som inte varit en produkt av slöhet är att jag tog på mig ett pass på fredag på jobbet.

Utöver det så har det blivit Tv, Lord of the flies, Aftonbladet, Expressen, Norran, lite skola, liiite lite.

I morgon ska jag förhoppningsvis ådstakomma mer.

Malin och Caroline får gärna bjuda på Taccos nu.

18.00 börjar Ryssland - Sverige. Blir nog en tragisk tillställning då Sverige inte lär försöka sådär våldsamt mycket.

I övrigt, intet nytt


Han minns

Här får alla vi som tycker oss ha ett bra minne en rejäl lektion i vad bra minne egentligen innebär!

Autistic Man Draws Near-Perfect Panorama of Rome - Brought to you by Break.com Video Search

Alkisarna

När jag cyklade till jobbet så stod den en man iförd gul reflexväst och såg myndig ut vid bänkarna nere vid älven under parkbron. När jag cyklade hem så stod en annan man där med samma reflexväst eller åtminstonde en likadan.

Någon som vet något om detta? Min gissning är väl att dom vaktar så att inte alkisarna ska sitta där hela dagarna nu när temperaturen tillåter.

I övrigt är allt lugnt, jobb i natt.

Bankrånaren

När jag är på banken så sitter jag som på nålar. Jag bara väntar på att någon ska skrika "Ner på golvet" och slita fram ett avsågat hagelgevär.

När man funderar på scenarion likt detta så funderar man även på hur man själv skulle reagera. I fantasin så smyger man hukande och med böjda knän runt rånaren för att överaskningsslå honom i bakhuvudet med en välriktad näve varpå man avväpnar honom och räddar dagen. Jag har en känsla av att det inte är lika självklart i verkligheten då man antagligen hade kastat sina värdesaker på golvet och kurat ihop bakom en blomkruka, eller tagit skydd bakom Agda 79.

Det är konstigt, för varje gång, exakt alla gånger, alltid när jag är på banken så kommer dessa tankar. Jag rangordnar kunderna som "Nej, potentiell och definitiv bankrånare". I dag däremot så vände jag på tankarna och funderade över vem som tror att jag är en potentiell bankrånare. Jag var nämligen på en "annan" bank än min vanliga för att vänta på Caroline. Väl där inne så gick jag förbi kölapparna och satte mig bara ned med mobilen i handen.

Det bara skrek "SUSPICIOUS" om mig. Jag försökte se oskyldig ut men hur gör man det?

I kväll är det fredag och det betyder i vanliga fall jobb, men i kväll är jag fri och vi åker till Torsgatan i kväll!

P Lund

En helt ny värld

Jag har hamnat i något slags nyhetsbehovstvång. Varje dag jag vaknar så försöker jag ta del av så mycket nyheter som möjligt, främst via internet då bristen på dagstidningar i detta hushåll är total.

Den absolut bästa känslan i detta beroende är när man skriver in web-adressen i sökrutan och klickar enter. På någon sekund så vet man vad som hänt och man ser direkt om det hänt något stort i världen. Och det bästa (eller värsta) är att PRECIS vad som hälst kan ha hänt. Spänningen blir således olidlig.

Just nu befinner jag mig i ett sådant nyfiket euforiskt tillstånd. Jag har inte läst en enda nyhet i dag, jag hann inte i morse. Tyvärr så vet jag ju att inget ENORMT kan ha hänt, för då hade någon sagt det till mig .Men fortfarande kan stora saker ha hänt. Jag hoppas på följande :

1. AIK presenterar 3 nya bomber
2. OS 2016 till Skellefteå
3. "Bli smartare, smalare och snyggare av godis"

Nu får jag snart se vilka av önskningarna som går in.

The P


You´re pretty good lookin´

Jag skriver och våndas för att jag måste skriva och våndas, det gäller ett tal jag ska hålla i morgon. Sjävla hållandet är väl okej, men alla förberedelser och tvånget att lyssna på alla andra vansinneslösa tal skrämmer mig.

You´re pretty good lookin´ med The White Stripes dunkar i lurarna och jag funderar vilken låt av Dylan som jag ska spela för klassen i morgon, det är nämligen Dylan som jag ska tala om.

Min magkänsla säger Like a rolling stone, men djävulen i mig vill spela Desolation road. Tamburine man och Blowing in the wind går bort. Lutar väldigt mycket åt "Like a rolling stone", ungefär 84 grader.

För övrigt så verkar Milan ha en fin kväll mot Man U.

Pel


Första maj

Så var det första maj, en dag som kan sammanfattas med ett enda namn, Robinson Crusoe.

Jag har en uppgift på skolan i morgon som kräver att jag lusläst detta mästerverk och i vanlig ordning lämnar jag uppgifter till sista dagen innan jag gör dem. Detta har således betytt att dagens vakna timmar endast gått åt till att läsa och reflektera. Mycket tur att det är en fantastisk bok vilket gör det hela lättare, det är emellertid oklart om jag kommer att hinna allt jag planerat idag. Tanken var att läsa ut Robinson, skriva några spalter om boken samt skriva ett tal om Bob Dylan.

I går var det festlig tillställning i Ursviken och kvällen flöt på bra med många trevliga och spännande inslag.
Störst var nog ändå när Emil fick 0 poäng i Buzz, mycket tack vare en objuden gäst vars enda mål var att stjäla Emils poäng, mycket tillfredsställande. (Objuden men välkommen!?)

På jobbet i går, före festen det vill säga, så hade vi 2 kunder de 2 sista timmarna, varav 0 betalande. Det var ovanligt.

på återhörande!

hits